1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak pęcherza moczowego u taty (66l) |
Ola Olka
Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 22966
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2022-03-30, 12:26 Temat: Rak pęcherza moczowego u taty (66l) |
g0sia bardzo mi przykro, przyjmij wyrazy współczucia |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2022-03-04, 11:46 Temat: Rak pęcherza moczowego u taty (66l) |
g0sia dobrze że jesteście pod opieką hospicjum, tak czy tak są tam specjaliści którzy wesprą was w tym trudnym okresie. Trzymaj się....
Pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2021-11-04, 08:29 Temat: Rak pęcherza moczowego u taty (66l) |
g0sia, missy, ma rację. Niestety jeżeli stwierdza się przerzuty odległe to znaczy że rak "wędruje" już po organiźmie i całkowite wyleczenie jest praktycznie niemożliwe. W tym wypadku może pomóc tylko leczenie (także chemia) paliatywne które nieraz przedłuża życie pacjenta. Przykro mi...
Pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory układu moczowo-płciowego Wysłany: 2019-11-18, 09:46 Temat: Rak pęcherza moczowego u taty (66l) |
g0sia napisał/a: | No i czy skoro są przerzuty to nie powinno się zastosować już jakiejś dodatkowej terapii (chemio, radio) poza mechanicznym usuwaniem tych guzów? | Usunięcie zmian zawsze daje najlepsze rokowania. Takie leczenie jest też standartem. Jednakże w zależności od rodzaju raka lekarze wspomagają się chemioterapią (przed lub po operacji). Szansą jest też immunoterapia.
Tu poczytaj o aktualnych metodach leczenia: https://www.zwrotnikraka....ualne-wytyczne/
g0sia napisał/a: | Mam też nadzieje, że tata dostanie skierowanie na tomograf całego ciała, żeby sprawdzić czy innch przerzutów nie ma. | Tu dobry byłby PET. Zapytajcie lekarza. Musicie jednak wiedzieć że istnienie przerzutów odległych pogorszyłoby sytuację.
Pozdrawiam serdecznie |
|
|